Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Specialisatie gevelrenovatie

Voegersbedrijf W.J. van der Haar is gespecialiseerd in gevelrenovatie in Gelderland. Wij zijn gevestigd in ‘t Harde, dus ook daar zijn wij uw aangewezen partner voor gevelrenovatie. Een groot voordeel van gevelrenovatie door Voegersbedrijf W.J. van der Haar is, dat u maar liefst tien jaar garantie krijgt.

Wanneer is het tijd voor gevelrenovatie?

Gevelrenovatie is nodig als uw gevels erg vervuild zijn en uw voegen in slechte staat verkeren. Ook bij scheuren in uw muur is gevelrenovatie de oplossing. Alleen gevelreiniging laten uitvoeren, is dan niet meer afdoende om uw gevels te herstellen.

Gevelrenovatie in stappen

Gevelrenovatie doen wij in vier verschillende stappen, waarbij de eerste stap is om het oude voegwerk te verwijderen. Een voeg is in principe niets anders dan een dun laagje beton van ongeveer een centimeter. Beton is pas waterdicht als het tenminste 20 centimeter dik is. Daarom maakt een voeg uw gevel ook nooit waterdicht en wordt er cement als bindmiddel gebruikt. Het voegwerk heeft niet alleen een esthetisch aspect, maar beschermt ook het metselwerk. Daarom is nieuw voegwerk van belang bij gevelrenovatie.

Gevelrenovatie beginnen wij door het voegwerk te verwijderenDe tweede stap van gevelrenovatie is gevelreinigingover_ons


Stap 1: Voegwerk verwijderen

Voegersbedrijf W.J. van der Haar verwijdert uw oude voegen eerst door ze uit te slijpen om ze vervolgens uit te hakken. Hierbij hakken wij de voegen vierkant uit en verwijderen we ook oude cementspecieresten. Nu is uw gevel klaar voor stap 2.


Stap 2: Gevelreiniging

Uw gevels kunnen wij op verschillende manieren reinigen, namelijk door middel van stoom cleanen (ook wel hogedrukreiniging genoemd), chemisch reinigen of zandstralen. Afhankelijk van de mate van vervuiling van uw gevels, kiezen wij een van deze technieken. Lees meer over onze gevelreiniging.


Stap 3: Nieuw voegwerk aanbrengen

Afhankelijk van het oude voegwerk, kiezen wij voor dezelfde soort voegen. Er zijn twaalf verschillende soorten voegen. Ook een combinatie van verschillende soorten voegen wordt vaak gebruikt.


Stap 4: Nabehandeling

Draag er zorg voor dat uw voegwerken niet te snel uitdrogen, want dan werkt de hechting niet meer optimaal. Besproei daarom uw voegen regelmatig met water en geniet langer van uw gevelrenovatie.


We kiezen bij uw gevelrenovatie dezelfde voegen als we nieuwe voegen moeten gebruikenVoegersbedrijf W.J. van der Haar voert zowel gevelreiniging uit bij renovatie- of restauratieprojecten als nieuwbouwprojectenFrom the Blog!

The "From the Blog" Row is a completely customizable blog feed and can show up on any page or post within ShapeShifter. You can pick which category(s) of posts show up here, and they offer a rather smart looking presentation that guides people to your blog!